Plakaten til filmen Valley uprising
13 September, 2023 19:30

Baghavebio: Valley Uprising

Info:

I Yosemite valley gjorde en gruppe klatrere oprør med samfundets normer, og ikke mindst parkbetjentene. De levede for at klatre, og var i konstant kamp med dem selv og deres rivaler om at nå højere og længere.

Persongalleriet i denne film er så kulørt at den får “Free Solo” til at virke som en sort/hvid film, så har du bare en lille hang til eventyr og rebeller er dette nok også en film for dig.

Vi følger klatringens historie i den i dag ikoniske nationalpark.  Fra en lille gruppe dedikerede klatrere der ud over at være i krig med samfundet, også var i krig med hinanden, både om hvor højt de kunne klatre, og ikke mindst hvordan, til i dag hvor parken er et tempel for klatrere fra hele verden.

Det tog syv år at lave denne film, der hurtigt blev hyldet som ikke bare en af de bedste klatrefilm, men bedste outdoor/adventurefilm. Historien fortælles af dem der var der, i ren rock n roll stil.

Du behøver ikke selv at klatre for at være godt underholdt.

Gik du glip af filmen til Baghavebio kan du købe den til download her: Reel Rock Film. Så er du samtidig med til at støtte produktionen af endnu flere fede film. Synes du at det er lidt dyrt, så tjek om den er på din ynglingsstreaming tjeneste, den har tidligere været på Netflix, og er der måske endnu.

Se trailer:

Ikke overbevist endnu, så hør hvad ChatGpt har at sige om filmen:

Valley Uprising – Den wildeste, mest spektakulære og helt sindsyge “klatrefest” du nogensinde har set!

Tag med på en vild rejse til Yosemite-dalen, hvor almindelige mennesker bliver klatreguder og hudløst modige, mens de udfordrer lovene i tyngdekraften og gør det umulige til det daglige spisekort.

Du vil sidde på kanten af din stol og holde vejret, når disse klatreentusiaster tager på vanvittige eventyr, der får James Bond til at ligne en sofa-kartoffel. De klatrer op ad lodrette klipper og overhængende afgrunde, mens de griner af den sikkerhed, som resten af os tager for givet.

Men pas på – der er mere end bare klatring i denne film! Der er også rivalisering mellem forskellige klatregrupper, som kæmper om titlen som Yosemite-dalens herre og muse. De kaster råt kød til hinanden, i form af konkurrencer og benspænd, og det hele er så underholdende og halsbrækende, at du næsten ikke kan tro, det er virkelighed.

Så tag med på denne vilde rejse gennem klippernes vilde verden, hvor adrenalinen pumper i blodet, og grinene sidder løsere end en nål på en cactus. Valley Uprising er en actionpræget og vanvittig sjov oplevelse, der vil efterlade dig forbløffet og klukkende af begejstring – hvis du tør!

BaghaveBio: Valley Uprising
Busbjergvej 63
8850 Bjerringbro
Phone: +45 61607070 Email: hallo@tipien.dk